Search / Sök

Militaria
Accessories / Tillbehör
Bargains / Fynd
Books & DVD's
Soviet and Russia
Germany / Tyskland WW1-WW2
Sweden / Sverige
USA
Finland
Other Countries / Övriga länder

New items / Nya produkter

Advanced Search
Show cart / Visa Kundvagn
Home / Hem

Info
To buy / Att köpa
Contact / Kontakt
Auctions / Auktioner
Sign up for our newsletter
Terms & conditions / Villkor


Svenskar i krig 1914-1945 > Books & DVD's  |  
Price SEK 95,00
 (EUR 9,50)Item number 7084
 

Add the object to the cart.
Lägg objektet i kundvagnen.


Click to enlarge / Klicka för större bilder
Click to enlarge / Klicka för större bilder

Description
!Swedish text only!

408 sidor.

Mer än 23 000 svenskar gick i utländsk krigstjänst under världskrigens epok. I första världskrigets skyttegravar talades det svenska. Mot Francos falangister i Spanien slungades det svordomar på svenska. Under landstigningen i Normandie och de sista gatustriderna i Berlin 1945 hördes också svenska.

Vilka var de – svenskarna i amerikansk, finsk, spansk, tysk och sovjetisk uniform? Vad förde dem från det trygga Sverige till blodiga slagfält? I Svenskar i krig presenteras dramatiska livsöden som Otto von Rosen, pionjär inom biologisk krigföring, Trotskijs svenske aviatör Anton Nilson, RAF-piloten Ulf Christiernsson som blev den förste att möta Messerschmitt 262, samt östfrontens mest erfarne svenske pansarofficer: Nils Rosén.

Svenskar i krig avlivar myten att det var »bara en handfull som stred på de allierades sida». I själva verket var det tvärtom: medan endast 200 svenskar tjänstgjorde i Waffen-SS och Wehrmacht var det över 1 000 svenskar som ställde upp som soldater för de allierade och 8 000 som sjömän i de allierades krigskonvojer. Denna bok är en omarbetad version av Svenskar i krig (2004).

Lars Gyllenhaal började intressera sig för svenskars krigsdeltagande under tonåren när han blev medveten om att han hade släktingar som stridit i amerikansk, brittisk, finsk, norsk och tysk tjänst. Tillsammans med James F. Gebhardt har han skrivit Slaget om Nordkalotten, (1999). Lennart Westberg är kriminalpolis och har tidigare publicerat flera artiklar om nazistiska massförbrytelser. Han har även skrivit en uppmärksammad studie om svenskarna i Waffen-SS.


GreatMilitaria  -  E-mail: info@greatmilitaria.com  -  Greatmilitaria is registered for VAT